Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић потврдио је испуњење захтева представницима студената из студентских домова у Србији. На одржаном састанку министар Шарчевић је рекао: „Омогућили смо вам више рокова за испите као и да останете у домовима током лета сходно обавезама које имате на факултетима. Као што смо рекли на првом састанку студентски домови неће прекидати са радом током лета. Цена хране и смештаја током летњих месеци неће бити комерцијална већ бенефицирана према вашем захтеву који сте тражили, и додао да су средства обезбеђена и да је о томе обавештена Влада Републике Србије.“ Представници студената из студентских домова замолили су да се укине потврда са факултета коју доносе у ресторане којом се омогућава исхрана, што ће такође бити омогућено.

 

Подсећамо станаре студентских домова да је обавезно понашање у складу са прописаним мерама и препорукама надлежних органа. Приликом уласка у студентске домове и ресторане Студентског центра „Суботица“ станари су у обавези да носе заштитне маске, да редовно перу руке сапуном и водом, најмање 20 секунди или их дезинфикују средствима на бази алкохола, да избегавају додиривање очију, носа и уста, да држе прописано одстојање од минимално два метра у заједничким просторијама (студентским ресторанима, ходницима, собама), те да редовно одржавају хигијену животног и радног простора.

 

Детаљне препоруке студенти могу пронаћи на сајту Установе. У случају да примете повишену телесну температуру, суви кашаљ или да посумњају на било који симптом вируса COVID – 19, обавезни су да се јаве у COVID амбуланту, која се налази објекту Службе за специјалистичко-консултативну делатност (АТД) у ул. Харамбашићева 2, Суботица, а након тога и управнику свог студентског дома. Бројеви телефона COVID амбуланте су: 024/546-104; 065-9185577; 065-9155538; 065-9185578 и 065-9185602, а радно време сваки дан у недељи од 00:00 до 24:00 сата.

 

Установа се захваљује свим студентима на поштовању прописаних мера и очекује да ће стање у студентском домовима остати под контролом до краја испитних рокова и завршетка студентских обавеза.

Studentski centar "Subotica"
Segedinski put 11
24000 Subotica
PIB: 100960690
Tekući račun:
840-116667-06
Za studentske pogodnosti i osiguranje brine se